Bodor S3015 4kW IPG, fiber lézervágó gép (prémium kivitel) S3015 4kW IPG, fiber lézervágó gép

 • Öntvény ágyszerkezet, teljesen burkolt, 4kW lézerforrás
 • 1500x3000 asztallal, palettacserélős kivitel
 • Precitec lézerfej, automata fúvóka cserélő és tisztító
 • Rövid leírás:+
 • A teljesen zárt munkatér növeli a kezelési biztonságot. A burkolat védőüvege megóvja a gép kezelőjét a lézersugárzástól. A füst- és opciós porszűrő rendszer a működtetést környezetkímélőbbé teszi, így a kezelő tiszta és egészséges környezetben végezheti a vágási műveleteket. Az intelligens megfigyelő rendszer (kamerák a munkatérben, melyekkel követhető a megmunkálás a vezérlő kijelzőjén) csökkenti a balesetek kockázatát.

  Az esztétika bevezetése az ipari felhasználók részére, mely tökéletessé teszi a magas technológiai tartalmat a nívós dekoratív külsővel. A vezérlés felhasználói felület (UI) kialakítás segítségével a felhasználó nagyon egyszerűen végrehajthatja a vágási feladatokat, a paramétereket menet közben egyszerűen módosíthatja, egyszerű grafikai tervezést végezhet, terítéket számoltathat, amivel a megmunkálási folyamat intuitívebb lesz. A teljesen zárt kialakítás és nagy teljesítményű elvezető rendszer révén, a környezetbe minimális vagy közel semmilyen káros emisszió nem jut ki. A lézervédő üvegnek köszönhető az emberi szemet nem éri károsodás. A gép burkolatát a hőkamrás fényezési eljárással készített ezüst dekoráció, gyémántvágóval méretre vágott edzett üvegek és az alpesi fehér fémlemezek képezik, melyekkel a gép világszínvonalú kialakítása bármely felhasználói csoport igényeit maximálisan kielégíti. A LED szalagfényes figyelmeztető rendszer (főnöki lámpa) folyamatosan tájékoztatja a felhasználót a szerszámgép folyamatairól.
 • Technikai adatok:+
 • Típus: S3015 4kW IPG

  Max vágási felület /asztal mérete 3100x1550mm
  (Opcionálisan rendelhető méretek: 4070x2040mm; 6100x2040mm; 6100x2540mm; 8100x2540mm)
  X tengely mozgástartománya 1550mm
  Y tengely mozgástartománya 3100mm
  Z tengely mozgástartománya 315mm
  X,Y pozicionálási pontossága 0.05mm
  X,Y ismétlési pontossága 0.03mm
  X,Y max. mozgási sebesség 200m/min
  X,Y max. vágási gyorsaság 50m/min
  Megnövelt sebesség 4G
  Lézer forrás teljesítmény 4000W
  Max asztal terhelhetőség 1200kg
  Zárt munkatérben szűrővel használható
  Eszközcsere idő 50s
  Lézer teljesítmény 4000W
  Vágható anyagfajta/vastagág:
  rozsdamentes acél: 14 mm, szénacél: 24 mm, alumínium: 12 mm
  Méretek 9500x3700x2300
  Súly 11400kg
  A vágás során felhasznált gáz, oxigén és nitrogén (alapanyag függő).
 • Vezérlés:+
 • Bodor Cutting V3.0  csúcskategóriás CNC rendszereknek megfelelő, kifinomult vezérlés.

  Német fejlesztésű Beckhoff kommunikációs rendszer
  , amely megfelel a kommunikációs ipar 4.0-nak.
  A rendszer feldolgozza a jellemző lézervágási technológiai paramétereket.
  Rugalmas elrendezés, kreatív utak szerkesztése, be / ki vezetés, két részből álló hidak, co-élek, kompenzáció, sima, split, kombinált és auto-sort.
  Az átfutás mozgatható, megadható a kezdő magasság és a sebesség. Mivel a sebesség változik, a teljesítmény is automatikusan igazodik. RadanNest intelligens teríték számítási rendszer.
  A RadanNest különböző típusú grafikus objektumok ( DXF, stb.) importálását is támogatja, képes NC-kódokat automatikusan létrehozni és a vágási sorrendet optimalizálni. Az egyszerű és gyors működés, a hatékony és pontos vágási utasítások javítják a lemez kihasználását és csökkentik a keletkező hulladék mennyiségét.

  Nyílt rendszer
  A testreszabott fejlesztés támogatása. A Beckhoff rendszerrel a Bodor felhasználói felület és a BODOR termékekre jellemző ismertetőjegyek testre szabhatók, amivel a több ponton érintést kezelni tudó érintőképernyők és megjelenítő eszközök feldolgozási feltételei, távolról is támogathatók.

  Nagy teljesítményű rendszer
  Az EtherCat buszvezérlő gyors jelkommunikációt és nagy pontosságú szinkronizálást biztosít, kifejezetten a nagy sebességű megmunkálásokhoz.

 • Alapfelszereltség:+
 • Típus: S3015 4kW IPG

  1., Öntöttvas test, mely rendkívül tartós és stabil. A grafitos öntöttvas alkalmazásával készül, melynek a minimális húzószilárdsága 200 Mpa. Magas széntartalmú, nagy nyomószilárdságú és keménységű. A gépágyat nagyfokú ütés- és kopásállóság, csekély érzékenység jellemez. Mindezek és az alacsony hőérzékenység csökkentik a gép működés közbeni elhasználódását, hosszú távon megőrizve a gép pontosságát, anélkül hogy élettartama alatt deformálódna.
  Piramis alakú keresztgerenda: A repülőgép iparban használt minőségű alumínium ötvözet. A komplett piramis alakú, stabil szerkezet a csavaró- és nyíró igénybevételekkel szemben ellenáll, a kiváló mechanikai jellemzőinek megfelelően. A “kaptár jellegű” üreges kialakítással hatékonyan választja el a külső és belső igénybevételt. Az ultra magas nyomással öntött, nagy sűrűségű gerenda kisebb tömege ellenére nagyobb szilárdságú, merevségű, így lehetővé teszi a nagy sebességű, precíziós vágást.

  2., Nagy teljesítményű IPG lézerforrás amivel a legjobb vágási hatás érhető el.
  Kimeneti teljesítmény: 4.000W
  Lézer forrás: IPG
  Lézer forrás közeg: Fiber
  Lézer hullámhossz: 1070 -1080 nm
  Vágási tartomány: 3100mm x1550mm
  Hűtés formában: vízhűtés
  Tápellátás: AC 400V / 50Hz
  A lézerforrás dióda élettartama több mint 100.000 munkaóra.

  3., Német gyártású PRECITEC auto-fókuszos lézerfej az egyik legjobb működési jellemzőkkel rendelkezik.
  A könnyű és karcsú design kiváló gyorsulási jellemzőket és magas megmunkálási sebességet biztosít a lézerfej számára.
  kollimátor (párhuzamosító) és fókusz esetében összetett lencséket használunk a kiváló optikai minőség és megmunkálási hatásfok érdekében.
  A lézervágófej fókusz állítása automatikus, amely megtartja a gyújtótávolságot, ezáltal stabil, állandó vágási minőséget képvisel.
  Ütközés védelem
  A lézerfej szenzorokkal ellátott, amelyek meggátolják a felbillenő kicsi alkatrészekkel történő ütközést.
  A fej az útjában álló alkatrészt egyszerűen „átugorja” (kiemeli), és folytatja a vágást.

  4., Automatikus fúvókacserélő rendszer
  - automatikus tisztítás
  - automatikus csere
  - automatikus kalibrálás

  A részletes és pontos vezérlőrendszer alkalmazásával a fúvókák automatikusan cserélhetők a különböző anyagok és anyagvastagságok igényei szerint. Ezzel megtakarítva a kézi csereidőt és javítva a megmunkálási hatékonyságot, intelligensen és könnyedén. Teljesen automatikus lézerfej kalibráció és fúvóka tisztítás valósítható meg a legújabb kalibráló és tisztító funkciókkal, amely csökkenti az ismétlődő manuális munkát. A nagy pontosságú hajtórendszer megbízhatóan pontos és stabil cserét tesz lehetővé, így biztosítva minden csere tökéletes biztonságát. A teljesen zárt kialakítás növeli az alkatrészek tisztaságát és a személyzet biztonságát.

  5., Német fejlesztésű Beckhoff lézervágó szoftver (fentebb a vezérlések fül alatt részletezve)

  6., WIFI vezeték nélküli vezérlő
  A gyors szolgáltatás eléréséhez WIFI funkcióval rendelkező távirányító, amellyel a kezelő távoli kapcsolatban is kezeli a beállítási paramétereket, működteti a lézervágó gépet.
  Vezeték nélküli irányítás, mobiltelefon-méretű és egykezes kezelésre alkalmas. A távirányító finom görbéi jól illeszkedik a tenyérhez és a mágneses tervezésnek köszönhetően a gépágyra illeszthető, így bármikor elérhető egy mozdulattal.

  7.,
  LCD kijelző kifejezetten ipari megoldásokra tervezett. Elegáns vonalvezetésű kialakítás.
  A világelső lézervágó felhasználói felület (UI) dizájnja, amelynél egyesítettük a kijelzőt és a kezelő billentyűzetet, mely a felhasználói gépvezérlési folyamatot átláthatóbbá és egyszerűbbé teszi. A gép házába épített HD 1920×1080 nagy felbontású 10 érintéspontos kapacitív nagy méretű ipari érintőképernyő könnyen áttekinthető. Az elegáns ív pontosan illeszkedik a gép dizájnjához. A csepp-, karcálló és plazmaerősítésű üveggel védett nagy felbontású képernyő tiszta könnyen áttekinthető, és nem fárasztó a szemnek. A képernyő felső részére kivetített munkatér kamera állandó felügyeleti lehetőséget ad az operátornak. Az érdekesebb kezelés és a jó hangulat fokozzák a munka hatékonyságát.

  8., Német gyártmányú, Beckhoff servo motorvezérlés.
  A Beckhoff hajtásrendszer az automatizált vezérlő szoftver mozgásvezérlő megoldásával együtt használható. A Beckhoff hajtásrendszer kiválóan alkalmas a magas dinamikájú és nagy sebességű többtengelyes mozgások vezérléséhez.

  9., Német gyártmányú, Atlanta nagy pontosságú fogasléces hajtás.
  A köszörüléssel készített, nagy pontosságú fogasléc, a kisebb súrlódási veszteségeknek köszönhetően kisebb az energiaigénye is. Az Atlanta fogasléceknek sokkal kisebb az 1 méterre vetített fogazat tűrése, ezáltal a teljes tengelyhosszra vonatkozó kumulált fogazathiba csökkenés hozzájárul a teljes berendezés pontosságának növeléséhez.

  10., Német gyártmányú, Rexroth ágyvezeték.
  A 4 terhelési irány magas terhelhetősége és hosszabb kenési ciklusa a lineáris vezeték hosszabb élettartamát teszi lehetővé.
  A csúcsminőségű kocsik az installációnál hibakompenzálást biztosítanak, ami szintén hozzájárul a berendezés magasabb fokú pontosságához.

  11., Német gyártmányú, Stober lassító áttétel. Könnyed mozgású, biztonságos és gyors. Szabványosított a felfogás használata. Az áttétel hajtásegységeinek és biztonsági elemeinek gyorsabb beépítését teszi lehetővé. Rendkívül magas terhelhetőséggel rendelkezik. Fokozat nélküli nyomatékátvitelének köszönhetően, a lassító áttétel extrém nagy tengelyirányú és sugárirányú igénybevételt képes elviselni. Nagyobb terhelhetősége révén, a teljes berendezés nagyobb gyorsulását teszi lehetővé.

  12., Francia gyártmányú Schneider elektronikus alkatrészek.
  Zárlat elleni védelem
  Túlterhelés elleni védelem
  Szünet és ipari lekapcsolási szabvány IEC / EN 60947-2. Túlfeszültség ellenállás
  Teljesítmény korlátozása
  A független sebességű működés gyors lezárása

  13., Japán gyártmányú SMC pneumatikus elemek.
  Fokozatmentesen szabályozható légnyomás, jeladó segítségével.
  Soros kommunikáció előírásoknak megfelelő.
  Kompakt / könnyű (Integrált kommunikációs rész).

  14., Japán gyártmányú NSK csapágyak.
  Négyzetes peremű csapágyházak, amely könnyen csatlakozik a géphez négy csavarral.
  Egyszerű a felületre rögzíteni.

  15., A gép saját hűtőrendszerrel, kenési - és a Topsinn porelszívó rendszerrel rendelkezik, amely biztosítja a gép stabil, hatékony és tartós működtetését.
  Opcionálisan rendelhető, olasz és amerikai gyármányú szűrővel.

  16., Palettaváltóval és biztonségi fénykapuval

 • Opciók:+
 • Rendelhető asztalméretek: 3100x1550mm, 4070x2040mm, 6100x2040mm, 6100x2540mm, 8100x2540mm
  Rendelhető lézer teljesítmény: 4kW, 6kW, 8kW, 10kW, 12kW, 15,kW, 20kW,30kW
  Rendelhető lézerforrás: IPG (alumínium, rozsdamentes és réz vágásakor)
  MaxPhotonic (szénacél vágásakor)
  Rendelhető automata anyag berakodó (ILoader) csak S3015-höz és S4020-hoz
 • Szolgáltatások:+
 • - Szállítás, Üzembe helyezés, Oktatás
  - Lízing, Bérleti konstrukció
  - Karbantartás
  - Havidíjas szervízcsomagok 
  - Szervizelés garanciás időszakban és azon túl 
  - Alkatrészraktár
  - Profi szervizcsapat
   
 • Videó:+Bodor S3015 4kW IPG, fiber lézervágó gép (prémium kivitel) S3015 4kW IPG, fiber lézervágó gép
cikkszám: 720B-S3015IPG4000